Šeik iz Katara kupuje hotele na jugu Srbije

Izvor: B92, 31.Maj.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeik iz Katara kupuje hotele na jugu Srbije

Beograd -- Biznismen iz Katara Ali Abdula MS al Macki izlicitirao je 1,08 miliona evra za kupovinu većinskog udela u Hotelsko-ugostiteljskom preduzeću Evropa iz Surdulice.

Prema podacima Ministarstva privrede, on je time stekao uslov da ga Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 70 odsto udela tog preduzeća u koje spadaju hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vilin Lug" u Crnoj Travi, kao i "Jezero" i "Promaja", na obali Vlasinskog jezera.

Ugovor još nije zaključen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer najpre Ministarstvo privrede mora dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje ugovora.

Početna cena za kapital Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća „Evropa" iznosila je 336.225 evra, a početna cena na javnom nadmetanju bila je najviša koju je ponudila jedna od zainteresovanih strana i iznosila je 390.000 evra.

U nadmetanju za Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće „Evropa“ bila su tri učesnika čije je prijave za učešće odobrila Komisije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šeik iz Katara kupuje hotele na jugu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2016

Biznismen iz Katara Ali Abdula MS Al Macki izlicitirao je 1,08 miliona evra za kupovinu većinskog udela u Hotelsko ugostiteljskom preduzeću Evropa iz Surdulice...Prema podacima Ministarstva privrede, on je time stekao uslov da Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 70 odsto udela tog preduzeća...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.