Šeici kupili akcije Empajer stejt bildinga

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeici kupili akcije Empajer stejt bildinga

Katarski državni investicioni fond, QIA kupio je gotovo deset odsto udela u kompaniji koja je vlasnik njujorškog oblakodera Empajer stejt bilding.

"Katarska investiciona agencija (QIA) je preuzela akcije u vrednosti od 622 miliona dolara u kompaniji Empajer stejt rialti trast", navodi se u saopštenju katarske agencije, a prenosi Frans pres, dodajući da je to jednako udelu od 9,9 odsto.

Kompanija Empajer stejt rialti trast poseduje devet poslovnih nekretnina na Menhetnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući Empajer stejt bilding.

Katarski fond QIA, vredan više milijardi dolara, oformljen je 2005. godine kako bi upravljao ogromnim suficitom koji Katar ostvaruje od prodaje nafte i gasa.

Preuzimanje udela u Empajer stejt bildingu dolazi gotovo godinu dana pošto je katarski ambasador u SAD Muhamed Al-Kuvari izjavio da će njegova zemlja investirati 35 milijardi dolara u američku ekonomiju u narednih pet godina.

Oblakoder Empajer stejt bilding, izgrađen u maju 1931. godine, ima visinu od 443 metra i nekada je bio najviša zgrada na svetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Katarski fond kupio 10 odsto udela u Empajer stejt bildingu

Izvor: Blic, 24.Avg.2016

Katarski državni investicioni fond, pod nazivom Katarska investiciona agencija (QIA), kupio je gotovo deset odsto udela u kompaniji koja je vlasnik njujorškog oblakodera Empajer stejt bilding..."Katarska investiciona agencija (QIA) je preuzela akcije u vrednosti od 622 miliona dolara u kompaniji Empajer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.