Šećerana Šajkaška ponovo radi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šećerana "Šajkaška" ponovo radi

Nakon jednogodišnje pauze žabaljska šećerana "Šajkaška" ponovo je počela sa radom. Upaljena vatra u krečnoj peći unela je i svetlost u domove stotinak radnika i njihovih porodica.

Godinu dana oko 130 zaposlenih šećerane "Šajkaška" u Žablju živelo je u neizvesnosti i nadi da će se vratiti na radna mesta. Plamen zapaljen u krečnoj peći uneo je optimizam među radnike koji su prethodnih godinu dana posao čuvali u šećerani udaljenoj sedamdesetak kilometara od njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << domova.

"Išao je veći broj radnika za Crvenku. Tamo smo odradili kampanju. Ovde smo došli, završili smo posao i sada nastavljamo dalje", kaže predsednik "Samostalnog sindikata" Petar Jojkić.

"Ovo jako puno znači za radnike, za porodice, za Žabalj. Svi smo puni energije. Svi čekamo da krenemo, da nastavimo da radimo. Ušli smo u istoriju jer smo jedini nakon godine pauze pokrenuli šećeranu. Daće Bog da sve bude kako treba i da izguramo ovu kampanju", dodaje predsednik Sindikata "Solidarnost" Miroslav Kavraja.

I rukovodstvo "Šajkaške" ne krije zadovoljstvo zbog pokretanja proizvodnje uz ne mali optimizam.

"Još dok je trajala prošlogodišnja kampanja odlučili smo da podstičemo rast površina pod šećernom repom. Povećali smo otkupne cene proizvođačima. Uključili smo naučne institucije i investirali u proizvodne pogone. Počevši od danas računamo da će svi ovi napori biti opravdani. Naša vizija je još više repe, više šećera i više izvoza", poručio je direktor Gemintzis.

Obnavljanje rada "Šajkaške" doneće posao i za ne mali broj sezonskih radnika čije porodice takođe žive na gorko-slatkom hlebu od šećerne repe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.