Sberbanka unosi novi kapital u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sberbanka unosi novi kapital u Srbiju

BEOGRAD -

Najveća banka u Rusiji Sberbanka, koja je 2011. kupila srpski ogranak austrijske Folksbanke, planira da u septembru unese novi bankarski kapital u Srbiju i do kraja ove godine počne da posluje pod svojim imenom u našoj zemlji, piše ruski privredni dnevnik "Vredomosti".

Prema pisanju tog dnevnika, u tekstu koji danas prenosi dodatak Politike "Ruska reč", kaže se da je ova ruska banka sa tržišnom kapitalizacijom od 62,4 milijarde dolara postala jedna od 20 najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banaka u svetu po kapitalizaciji.

Ova ruska banka, osnovana 1841. godine, trenutno deli 17. i 18. mesto sa US Bancorp, dok su iza nje ostali giganti poput BNP Paribas i Deutsche Bank, a ispred nje je HSBC.

Jedan od strateških ciljeva banke je , prema pisanju ovog lista, da 2014. godine bude među deset najvećih banaka sveta.

Da bi to postigla, vrednost treba da joj se poveća gotovo za 15 milijardi dolara, tj. skoro za četvrtinu.

Sberbanka ima stabilno visoke finansijske pokazatelje, na veliko kupuju aktive i uskoro će postati globalan igrač, uvereni su ruski portofolio menadžeri.

Ova banka je iskoristila podršku države i snizila kamate, tako da je privukla ključne korporacije, a zatim iskoristila svoje resurse i preorijentisala se na razvoj unosne male privrede, rekao je predsednik saveta direktora "MDM banke" Oleg Vjugin.

On očekuje da će situacija u svetu Rusiji ići na ruku pa će u tom slučaju planovi Sberbanke biti ostvarivi.

Kriza u Evropi će se nastaviti, situacija u SAD je i dalje nesigurna, a nafta je skuplja od 100 dolara po barelu, smatra Vjugin i navodi da se "u Rusiji može ostvarivati prihod, dok u Evropi postoje problemi sa kapitalom".

Uspeh Sberbanke počeo je kad su greške najvećih zapadnih banaka postale očigledne a njeni menadžeri uspeli da ih izbegnu, smatra predsednik saveta direktora ruske grupe "Renesans" Aleksandar Percovski.

Uspeh Sberbanke, prema njegovom mišljenju, potvrđuje da upravo tržišta u razvoju obezbeđuju rast svetske ekonomije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska banka unosi novac u Srbiju

Izvor: B92, 29.Avg.2012

Beograd -- Najveća banka u Rusiji Sberbanka, koja je 2011. kupila srpski ogranak austrijske Folksbanke, planira da u septembru unese novi bankarski kapital u Srbiju...Kako piše ruski privredni dnevnik "Vredomosti" Sberbanka planira da do kraja ove godine počne da posluje pod svojim imenom u našoj...

Nastavak na B92...

Ruska banka unosi novac u Srbiju

Izvor: medio.rs, 29.Avg.2012

Beograd -- Najveća banka u Rusiji Sberbanka, koja je 2011. kupila srpski ogranak austrijske Folksbanke, planira da u septembru unese novi bankarski kapital u Srbiju.

Nastavak na medio.rs...

Ruska “Sberbanka” unosi novac u Srbiju

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2012

Najveća ruska banka kupila je srpski ogranak austrijske "Folksbanke" i u septembru planira da unese svež bankarski kapital u našu zemlju

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.