Savić: Strane firme neće otići iz Srbije zbog jeftinih energenata, pretnje su pucanj iz ...

Izvor: Beta, 16.Maj.2022, 16:02

Savić: Strane firme neće otići iz Srbije zbog jeftinih energenata, pretnje su pucanj iz ...

Tvrdnje da bi strane kompanije mogle da se povuku iz Srbije iz političkih razloga, medju kojima je i stav državnih zvaničnika prema Rusiji, je pucanj iz prazne puške, rekao je danas profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić.On je rekao da su to privatne kompanije koje donose odluke na osnovu svojih interesa, a ne na osnovu toga šta neki političari zagovaraju."Strane firme pucaju praznom puškom kada prete da će se odseliti iz Srbije. Zar bi se nemačka firma vratila tamo da plaća gas, ne 270 dolara za 1.000 kubnih metara, nego 2.000 dolara, struju nekoliko puta skuplje ili radnika, umesto minimalno 300-400 evra, najmanje 1.500 evra", rekao je Savić agenciji Beta.Istakao je da veruje da menadžeri stranih firmi i ne razmišljaju o odlasku jer "gde ima bolje", osim ako Srbija uvede sankcije Rusiji, pa gas poskupi ili značajno poraste cena struje.Dodao je da nemački kancelar Olaf Šolc ne bi nadomestio gubitak nemačkoj kompaniji koja bi zatvorila fabriku u Srbiji.Na pitanje da li je napravljena greška što što su strane firme daleko više subencionisane umesto domaćih, koje se ne bi iselile i u ovim teškim političkim uslovima zbog rata u Ukrajini, Savić je rekao da vlada pogrešno uverenje da su domaće ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Savić: Strane firme pucaju praznom puškom kada prete da će otići iz Srbije iz političkih razloga

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2022

Tvrdnje da bi strane kompanije mogle da se povuku iz Srbije iz političkih razloga, među kojima je i stav državnih zvaničnika prema Rusiji, su pucanj iz prazne puške.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.