Savetovalište za brak i porodicu u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetovalište za brak i porodicu u Pančevu

Posle višedecenijskog iščekivanja Pančevo konačno dobija savetovalište za brak i porodicu. Projekat će biti realizovan u Centru za socijalni rad i svi zainteresovani moći će da dođu ovde i uz pomoć psihoterapeuta pokušaju da reše svoje partnerske i porodične probleme.

U Pančevu je u poslednjih par godina razvedeno blizu 1.400 brakova. Evidentirana su 234 slučaja nasilja u porodici i partnerskim odnosima u 2017. godini, a ove godine skoro je dupliran broj prijava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Iako je mnoge probleme moguće izbeći uz pomoć stručnjaka, Pančevo decenijama nije imalo bračno savetovalište, a oni kojima je bila potrebna ta vrsta pomoći upućivani su u Beograd i Vršac. Konačno, u Centru za socijani rad pokrenut je projekat "Savetovališe za brak i porodicu", i svi zainteresovani mogu jednom nedeljno da dođu na razgovor sa psihoterapeutom.

Projekat traje do kraja decembra, ali najverovatnije će biti nastavljen.

Kada tenzija postane učestalija od zadovoljstva, a partneri se međusobno udalje, kada ima problema u komunikaciji, roditeljskih teškoća, paralelnih veza, nasilja fizičkog ili verbalnog, zloupotrebe alkohola i droga vreme je za stručnu pomoć. Bračno savetovanje omogućava poverljiv razgovor sa terapeutom i prilika je da partneri čuju jedan drugog, drugačije sagledaju problem i prevladaju teškoće.

Bračni savetnici su kao vatrogasci, pomažu da se ugasi plamen nezadovoljstva.

"Ako su pozvani dok se vatra nije proširila spasiće kuću, a ako se okleva ostaće samo zgarište gde je nekada bio dom", poručuju iz Centra za socijalni rad i pozivaju Pančevce da na vreme potraže pomoć ukoliko im je potrebna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.