Savet  NBS danas o ostavci Jelašića

Izvor: S media, 06.Apr.2010, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet NBS danas o ostavci Jelašića

Savet Narodne banke Srbije (NBS) trebalo bi danas da usvoji ostavku dosadašnjeg guvernera Radovana Jelašića.

Odlazeći guverner Jelašić ostakvu je podneo 23. marta, a po Zakonu o NBS, kako je ranije izjavio predsednik Saveta NBS Dejan Šoškić, rok za imenovanje novog guvernera je 60 dana.

Jelašić je, podnoseći neopozivu ostavku iz ličnih razloga, najavio da će obavljati funkciju guvernera do izbora naslednika. Premijer Mirko Cvetković je prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao da će odluka o kandidatu za novog guvernera najverovatnije biti doneta posle Uskrsa, ali on tada nije želeo da pominje imena potencijalnih kandidata.

"Ono na čemu ja insistiram jeste da se što pre izadje sa kandidatom za guvernera, jer je to važno zbog stabilnosti", istakao je tada Cvetković.

Prema važećem zakonu, guvernera Skupštini Srbije predlaže skupštinski Odbor za finansije, a premijer Cvetković je najavio da će uskoro biti predložen novi zakon o NBS, prema kojem bi guvernera predlagao predsednik Republike.

Domaća štampa je proteklih dana dosta špekulisala o kandidatu za novog guvernera, a za najozbiljnijeg kandidata u prvi plan je isticala Dejana Šoškića, predsednika Saveta NBS, profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu i ekonomskog savetnika premijera.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS danas o ostavci Jelašića, Šoškić jedan od ozbiljnijih kandidata

Izvor: Blic, 06.Apr.2010

Savet Narodne banke Srbije (NBS) prihvatio je danas ostavku Radovana Jelašića na funkciju guverenera Narodne banke...Kako se navodi u saopštenju, Savet će izveštaj o tome dostaviti Odboru Skupštine Srbije za finansije kako bi Narodna skupština donela odluku o prestanku funkcije guvernera...Odlazeći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.