Sava centar po treći put na prodaju: Snižen za više miliona evra

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 09:38

Sava centar po treći put na prodaju: Snižen za više miliona evra

Beograd -- Grad Beograd ponudio je Sava centar po treći put na prodaju, a ovog puta po ceni od 17.548.800 evra.

Kako se navodi na sajtu Grada, iznos depozita je 1.754.880 evra.

Kupac se obavezujeda u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji predmetnog objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost svih radova ne može biti niža od 50.000.000 evra i da po završetku rekonstrukcije dostavi izveštaj, što će se definisati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovorom, navodi se u oglasu.

Кupac će se obavezati i da neće promeniti namenu objekata, već da će on ostati u funkciji kongresnog turizma,imajući u vidu da Centar Sava uživa status prethodne zaštite.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze.

Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

Grad Beograd već dva puta je bezuspešno ponudio na prodaju Sava centar.

Početkom avgusta Grad je Sava centar ponudio po ceni od 27, 4 miliona evra. Jedan od zainteresovanih kupaca bila je i kompanija Delta holding.

Prodaja je, otkazana, a iz Delte su poručili da im "nije isplativo".

Centar "Sava" je krajem septembra ponuđen po manjoj ceni od 21, 9 miliona evra, ali ni tada nije pristigla nijedna ponuda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Centar Sava ponuđen za 17,5 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020

Grad Beograd ponudio je ponovo na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 17,5 miliona evra, objavljeno je danas...Centar Sava prodaje se javnim nadmetanjem koje je zakazano za 9. novembar...Uslov za budućeg kupca ovog kompleksa koji se nalazi na nepunih tri hektara građevinskog zemljišta je da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.