Sava Re spaja četiri članice grupe u jedno društvo

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava Re spaja četiri članice grupe u jedno društvo

LJUBLJANA - Grupa Sava Re počela je proces udruživanja svojih osiguravajućih društava: hrvatskih Velebit osiguranja i Velebit životnog osiguranja te slovenskih Zavarovalnice Tilie i Zavarovalnice Maribor.

Udruživanjem će nastati jedinstveno osiguravajuće društvo koje će djelovati na tržištima Hrvatske i Slovenije u trima ključnim poslovnim i razvojnim centrima - Mariboru, Novom Mestu i Zagrebu.

"Udruživanje je iznimno važno za Velebit jer će nam omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kontinuitet kvalitetnog poslovanja i donijeti unaprjeđenje u našoj poziciji na hrvatskom tržištu. Tako ćemo moći odgovoriti na najviše zahtjeve poslovanja koje postavlja Solventnost II.", izjavio je Dražen Kulić, predsjednik Uprave Velebit osiguranja.

Udruživanje u Sloveniji i Hrvatskoj predstavlja ostvarenje dugoročne strategije Save RE s ciljem učvršćivanja položaja druge najsnažnije osiguravajuće grupacije u regiji.

Prema podacime slovenske Agencije za nadzor osiguravajučih druptava Zavarovalnica Maribor je u 2014. zaračunala ukupnu bruto premiju od 250,7 milijuna eura, a Zavarovalnica Tilia 84,4 milijuna eura. Dva osiguravajuća društva zajedno na slovenskom tržištu na kraju prošle godine imala su udjel od 17,8 posto, što ih čini drugim najvećim društvom na slovenskom tržištu - manjim od Triglava koji s godišnjom bruto zaračunatom premijom od 592,6 milijuna eura i tržišnim udjelom od 31,3 psoto drži prvo mjesto, a većim od Adriatic Slovenice s premijom od 297.9 milijuna eura i tržišnim udjelom od 15,7 psoto.

Velebit i Velebit životno osiguranje zajedno su u prošloj godini, prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, zaračunali premiju od oko 75 milijuna kuna, što predstavlja 0,93 posto na hrvatskom tržištu. Prema posljednjim dostupnim podacima koji obuhvaćaju prvih devet mjeseci ove godine, zajednički tržišni udjel ova društva pao je na 0,88 posto, uz ukupnu zaraćuantu bruto premiju od 57,5 milijuna kuna.

Promatramo li trendove, premije Velebita, druptva koje pokriva neživotna osiguranja, pada dok premija drugog društava koje pokriva životna osiguranja raste dvoznamenkastim stopama i nakon devet mjeseci dosegnula je 87 psoto ukupne lanjske zaračunate bruto premije društva: 17,13 milijuna kuna u prvih devet mjeseci ove godine naprema 19,61 milijuna kuna u cijeloj prošloj godini. Tržišni udjel u neživotnim osiguranjima mjeren zaračunatom bruto premijom

porastao je s 0,18 na kraju prošle godine na 0,21 posto na kraju rujna ove godine.

Spomenimo da je ukupna premija životnih osiguranja svih osiguravajućih društava koja posluju u Hravtskoj u devet mjeseci ove goine porasla 15 psoto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, na 2,17 milijardi kuna.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.