Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 05.Mar.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak privrednika Srbije i Azerbejdžana

BAKU - U Bakuu je juče održan okrugli sto na kojem su učestvovali azerbejdžanski i srpski poslovni ljudi, saopštili su organizatori, Srpsko-azerbejdžanska trgovinska komora i Azerbejdžanska agencija za promociju izvoza i ulaganja (AzPromo).

U saopštenju se navodi da je sastanku prisustvovalo više od 40 poslovnih ljudi iz sektora građevinarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije, mašinstva, energetike, farmacije, logistike, turizma i drugih oblasti, prenela je agencija APA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Predsednik agencije AzPromo, Adil Mamadov, izneo je podatak da je Azerbejdžan u proteklih 15 godina privukao strana ulaganja u vrednosti od 95 milijardi dolara, od čega 50 milijardi dolara u sektore osim naftnog.

Predsednik Srpsko-azerbejdžanske trgovinske komore, Mirko Barać, izjavio je na sastanku u Bakuu da je Srbija posebno zainteresovana za saradnju u sektoru građevinarstva.

Barać je najavio i da će na današnjim razgovorima sa aviokompanijom "Azerbejdžan erlajns" biti razgovora i o uvođenju avionske linije Baku-Beograd-Cirih.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.