Šarović: BiH kasni sa uključenjem u strateške gasne projekte

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: BiH kasni sa uključenjem u strateške gasne projekte

SARAJEVO, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović ocijenio je danas u Atini da BiH kasni u donošenju odluka o uključenju u strateške gasne projekte koji se već realizuju i zahvataju zapadni Balkan, poput “Turskog toka” i Jonsko-jadranskog gasovoda. Šarović u Atini učestvuje na Prvom godišnjem sastanku o energetskim prioritetima i liderstvu u istočnom Mediteranu, koji je posvećen bezbjednosti snabdijevanja energentima, gasnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << koridorima i budućnosti snabdijevanja naftom i gasom. On je, na današnjem ministarskom okruglom stolu posvećenom energetskim kretanjima u jugoistočnoj Evropi, istakao da se BiH u donošenju strateških odluka treba voditi vlastitom potrebom da obezbijedi više različitih izvora snabdijevanja gasom, saopšteno je iz resornog ministarstva. “To će donijeti i sigurnost u snabdijevanju, ali i veću konkurentnost po pitanju cijene gasa i korist za krajnje potrošače”, istakao je Šarović. Šarović je naglasio da BiH, ukoliko bude razmišljala na taj način, neće kao sada morati da vodi unutrašnju borbu o tome koji je gasovod prioritetniji. U saopštenju je navedeno da BiH nema sopstvenu proizvodnju prirodnog gasa i potpuno zavisi od uvoza koji se trenutno vrši preko jednog pravca za isporuku ovog energenta. Srna Чланак Šarović: BiH kasni sa uključenjem u strateške gasne projekte се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Šarović: BiH kasni sa uključenjem u strateške gasne projekte

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2019

ATINA – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, rekao je u Atini da Bosna i Hercegovina kasni u donošenju odluka o uključenju u strateške gasne projekte koji se već realizuju i zahvataju prostor Zapadnog Balkana, kao što je "Turski tok" i Jonsko-Jadranski gasovod.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.