Sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s Fly Bosniom zbog dugova

Izvor: Capital.ba, 18.Nov.2020, 17:43

Sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s Fly Bosniom zbog dugova

SARAJEVO – Međunarodni aerodrom Sarajevo juče je raskinuo ugovor s Fly Bosniom nakon što ova aviokompanija nije izmirila dugovanja. foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo Ovu informaciju su za Klix.ba potvrdili iz sarajevskog aerodroma navodeći da je suspenzija Fly Bosnie počela još 18. septembra ove godine. “S obzirom da avioprevoznik u datom roku od 60 dana nije izmirio svoja dugovanja, niti je prihvatio prijedlog o načinu otplate duga, ugovor o pružanju usluga prihvata i otpreme zrakoplova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << putnika i prtljaga između J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo i aviokompanije FlyBosnia je raskinut 17. novembra 2020.”, kazali su nam iz sarajevskog aerodroma. Osim toga, dodali su da će se preduzeti sve potrebne pravne radnje. “U vezi s ciljem zaštite svojih interesa danas (18.11.) predat je zahtjev za aktiviranje, odnosno, naplatu bankovne garancije”, dodali su. Podsjećamo, iz kompanije Fly Bosnia još u decembru prošle godine su za naš portal potvrdili da su dogovorili otplatu duga aerodromu Sarajevo, ali također nisu željeli navoditi na koji način će se ona vršiti te o kakvom je iznosu riječ. Iz sarajevskog aerodroma su nam danas kazali da dugovanja nisu isplaćena uprkos navedenom dogovoru. Чланак Sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s Fly Bosniom zbog dugova се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s FlyBosniom

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2020

SARAJEVO - Međunarodni aerodrom Sarajevo raskinuo je ugovor s aviokompanijom Flaj Bosnia (FlyBosnia) pošto nije izmirila dugovanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.