Izvor: S media, 07.Apr.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Pronašao grumen zlata i pokrenuo zlatnu groznicu!

Nakon što je pre desetak dana u Tarčinu pored Sarajeva prilikom probijanja tunela jedan radnik pronašao grumen zlata veličine čaše, u tom mestu je zavladala prava zlatna groznica.

Meštani tvrde da već nekoliko dana gomila muškaraca, žena i dece hodočaste na deponiji iskopane zemlje i prekopavaju je u nadi da će pronaći još koji grumen.

'Ima li zlata ili ne, stvarno ne znam. Dolaze iz dana u dan i kopaju, bez obzira na to kakvi su vremenski uslovi. Poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dva dana, po kiši, kopali su krampovima i razbijali kamenje čekićima bez prestanka', opisao je Tarčina Safet Habibović.



Slično govori i Franjo Bešlić iz obližnjeg mesta Toplice, koji pritom iznosi i priču iz istorije.

'Ja sam čuo da se na ovom području zlato vadilo za vreme Rimljana. Međutim, ono što ja znam, ovde se vadila živa.'

Turska kompanija angažirana za probijanje tunela nije htela da komentariše zlatnu groznicu. Spomenuli su samo mogućnost da je zapravo reč o bakarnom sulfatu. Ipak, njihov radnik je pronađeni grumen već dobro unovčio pa nije isključeno da je zlatna groznica opravdana.

(S media/Klix.ba, Foto: Guliver/Thinkstock, ilustracija)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.