Izvor: B92, 28.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Vojvodine i Sicilije

Novi Sad -- Predstavnici Skupštine i Izvršnog veća Vojvodine dogovorili su se o saradnji sa Sicilijom u oblastima turizma, umetnosti i kulture.

Delegacija Vojvodine je, tokom posete Siciliji, uspostavila saradnju sa tamošnjim Teritorijalnim paktom "Alto Beliče Korleoneze" i ugovorila održavanje manifestacija "Dani Vojvodine na Siciliji" i "Dani Sicilije u Vojvodini", saopštio je pokrajinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Dodaje se da će Vojvodina i Sicilija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastaviti saradnju kroz projekat daljeg arheološkog istraživanja na lokalitetu srednjovekovne tvrđave u opštini Bač. Istraživanja će se nastaviti uz pomoć međunarodnog volonterskog kampa mladih.

U saopštenju se navodi da će se u franjevačkom samostanu u Baču dalje razvijati restauratorske aktivnosti i rad na prezentaciji riznice, dok će se u manastiru Bođani nastaviti preventivna zaštita vlagom ugroženog fresko slikarstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.