Šapić: Predlažem da se jednostrano raskine ugovor Grada Beograda sa Kentkartom

Izvor: Beta, 13.Apr.2023, 13:52

Šapić: Predlažem da se jednostrano raskine ugovor Grada Beograda sa Kentkartom

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas na sednici Skupštine grada da predlaže da odbornici izglasaju odluku o jednostranom raskinu ugovora Grada o javno-privatnom partnerstvu sa turkom kompanijom Kentkart koja je upravljala sistemom za naplatu karata u javnom prevozu.On je, u raspravi o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da zbog javnog interesa jednostrano raskine ugovor sa Kentkartom o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, rekao da predlaže da se ovlasti JP za kontrolu i naplatu karata da može da menja tarifni sistem i cenovnik."Beogradjani ne treba da brinu kada novi sistem naplate karata zaživi, krenuće kampanja u kojoj ćemo objasniti tarifni sistem i cene. Novi sistem će imati samo dve zone i tri tarife, a ne kao sada sedam zona i desetine tarifa", rekao je Šapić.Karte će, kako je rekao, biti jeftinije nekoliko puta, mesečna 2.500 dinara, navodeći da cene nisu ekonomske, već sistem treba da vrati poverenje gradjana.On je rekao da više neće biti kontrolora i da putnici neće biti izbacivani iz autobusa zbog toga što nemaju karu, već će im "beli" napisati kaznu.Dodao je da je na prethodnoj ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbornici izglasali odluku o jednostranom raskidu ugovora sa Kentkartom

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2023

Odbornici Skupštine Beograda danas su usvojili odluku o jednostranom raskidu ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa turskom firmom Kentkart u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u gradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.