Samostalni sindikat premijerki: Rast plata u Srbiji doprineo bi ekonomskom razvoju

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samostalni sindikat premijerki: Rast plata u Srbiji doprineo bi ekonomskom razvoju

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) danas je upozorio da su radnici u Srbiji potpuno osiromašeni i degradirani, da je radni angažman sve nesigurniji, a život sve nestabilniji i neizvesniji.

U pismu predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić taj sindikat je ukazao da bi povećanje zarade svih zaposlenih, za šta smatra da su stvorene realne osnove, doprinelo bržem ekonomskom rastu zemlje, ali i smanjenju socijalnih tenzija.

"Značajni rast plata i u javnom i u realnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sektoru ne bi značio samo bolji standard za radnike, već bi time jasno bila upućena poruka stranim i domaćim poslodavcima da Srbija nije izvor samo jeftine radne snage, nego stručnih i kvalifikovanih ljudi koji, poput evropskih kolega, samo žele da žive od svog rada", smatra Samostalni sindikat.

Povećanje zarada, po oceni tog sindikata, zaustavilo bi i odlazak iz zemlje posebno mladih visokokvalifikovanih stručnjaka.

"Zalaganjem za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih i penzinera, najveća sindikalna centrala u Srbiji daje doprinos našem putu ka pravednijem društvu i ulasku Srbije u evropsku porodicu", navodi se u saopštenju SSSS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Samostalni sindikat premijerki: Rast plata u Srbiji doprineo bi ekonomskom razvoju

Izvor: Beta, 02.Okt.2017

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) danas je upozorio da su radnici u Srbiji potpuno osiromašeni i degradirani, da je radni angažman sve nesigurniji, a život sve nestabilniji i neizvesniji.U pismu predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić taj sindikat je ukazao da bi povećanje zarade svih zaposlenih,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.