Samo za jednu od energetskih firmi kažu da nije neophodna promena rukovodstva

Izvor: B92, 28.Nov.2022, 16:21

"Samo za jednu od energetskih firmi kažu da nije neophodna promena rukovodstva"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Norveškoj.

Tamo danas i sutra razgovara sa najvišim zvaničnicima i ima susrete sa predstavnicima energetskog sektora.

"Ono prioritetno što smo razgovarali je energetika. Jutros je ministarka Đedović imala svoje razgovore, mi večeras imamo razgovore sa norveškim kompanijama oko ulaganja u našu zemlju", rekao je predsednik Srbije.

"I to je suština, postoji ogromna zainteresovanost za rešavanje energetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema. Mi smo razgovarali i unutar naše delegacije, kao da obezbedimo finansije i uložimo u obnovljive izvore energije kako bi na vazduh i voda bili čistiji. To nije pitanje jednog dana, već godina pred nama. Moramo da radimo i hidroelektrane. Zato nam je potrebna pomoć Norveške", dodao je Vučić.

"Mnogo teških stvari je pred nama i to moramo da uradimo, kako bismo bili uspešni i u energetskom sektoru kao u finansijskom", kazao je predsednik Srbije.

"Moramo da uložimo mnogo novca u čistije izvore energije, ali tako da sačuvamo naše resurse", naglasio je.

"Ristad nam je ponudio 3 rešenja. Vrlo precizno: morate ovo, to, ovo je dugoročno, ono kratkoročno - sve na nekoliko stranica", dodao je.

"Prvi su koraci bolni - velike promene u javnim preduzećima. Samo za jedno od 4-5 velika naša preduzeća u oblasti energetike rekli su da nisu neophodne potrebne promene rukovodstva", istakao je Vučić.

"Ne možemo lako da povećamo trgovinasku razmenu s Norveškom, to što smo povećali kupovali smo njihovu naftu", dodao je.

"Energetski sektor je jedan od 4 navjažnija sektora a ova 3 ne mogu bez energije. većeras nas očekuje važane energetski forum gde ćemo pokušati da predstavimo njihovim investitorima svoje potencijale u tom sektoru", naglasio je Vučić.

Podsetimo, prethodno je u Beogradu pre dve sedmice održana konferencija zajedno sa Norveškom i zemljama Zapadnog Balkana o mogućnostima ulaganja u obnovljive izvore energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ SE OBRATIO IZ NORVEŠKE: Postoji ogromna zainteresovanost za rešavanje energetskog problema (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Norveškoj, gde danas i sutra razgovara sa najvišim zvaničnicima i ima susrete sa predstavnicima energetskog sektora...Vučić je tako započeo prvu radnu posetu Norveškoj u svojstvu predsednika Srbije, nakon što je u Beogradu pre dve sedmice održana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić: Moramo ostvariti značajan napredak u energetici

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Nov.2022

OSLO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Norveškoj. Tamo danas i sutra razgovara sa najvišim zvaničnicima i ima susrete sa predstavnicima energetskog sektora. “Ono prioritetno što smo razgovarali je energetika. Jutros je ministarka Đedović imala svoje razgovore, mi večeras...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.