Samo pet od 100 autobuskih stanica u Srbiji dobilo licencu

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo pet od 100 autobuskih stanica u Srbiji dobilo licencu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 100 autobuskih stanica samo pet dobilo licencu i ispunilo zakonom propisane obaveze.

"Ostali nisu ispunili svoje obaveze i dobili su tačnu informaciju šta treba da urade da bi mogli da dobiju licencu. Oni mogu da funkcionišu sa privremenom dozvolom, zato što su su podneli zahtev, ali su u obavezi da u što kraćem roku te uslove ispune", rekla je Mihajlović novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Ona je rekla da su pre dve godine su donete izmene zakona, koji je propisao da autobuske stanice do 19. februara ove godine podnesu zahtev za licencu i ispune uslove.

Kako je objasnila, iako su imali dve godine za to, tek sada su počeli da podnose zahteve i to nepotpune.

Mihajlović je dodala da je cilj da građani znaju tačan red vožnje, ko ih vozi, po kojim cenama i kakvim autobusima i dodala da pozivni centar za potrebne informacije treba da urade gradovi i opštine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.