Izvor: B92, 14.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo dva mosta preko Save

Beograd -- Stari savski most je u potpunosti zatvoren za saobraćaj, što će od sutra usloviti nove gužve na beogradskim ulicama.

Saobraćajna infrastruktura glavnog grada ozbiljno će biti poremećena kada već od sutra na hiljade vozača automobila krene put starog dela beorgada preko Gazele i Brankovog mosta. Prvobitno je planirano da "Tramvajski most" ne bude zatvoren za saobraćaj sve vreme dok traju radovi, ali to će zavisiti od vremenskih prilika i toka radova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Očekuje se, međutim, da saobraćaj preko mosta delimično bude pušten tek za dva i po meseca.

"Ovo bio poslednji trenutak za sanaciju mosta pred veliku rekonstrukciju Gazele i Pančevačkog mosta. Morali smo da krenemo sada kako bi na proleće sve bilo spremno. Ovaj most se ovako koristi na donjoj granici svojih mogućnosti zbog lošeg stanja, ne kažem da nije bezbedan, ali zahteva jedno pojačano održavanje", kaže Branko Smiljanić, zamenik Gradskog sekretara za saobraćaj.

Vrednost radova je 823 miliona dinara. Glomazne gvozdene konstrukcije biće ojačane i ofarbane. Tramvaji će prolaziti novim šinama, a cela konstrukcije biće dekorativno osvetljena.

Inače, Stari savski most sagradili su još Nemci 1943. godine za potrebe teške vojne mehanizacije, a poslednji radovi na njemu su bili pre šest godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.