Samo Venezuela ima lošiji javni sektor od Hrvatske

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Okt.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo Venezuela ima lošiji javni sektor od Hrvatske

ZAGREB - Jučer je objavljena ljestvica globalne konkurentnosti za 2018. godinu, na kojoj se Hrvatska nalazi na 68. mjestu među 140 gospodarstava svijeta, s ocjenom od 60,1. Riječ je o velikom dokumentu koje se zove "Izvješće o globalnoj konkurentnosti 2018.-2019.", a koje objavljuje Svjetski gospodarski forum.

Analiza ima velik broj potkategorija, a u jednoj od njih, onoj o učinkovitosti javnog sektora, Hrvatska se nalazi na predzadnjem, 136. mjestu. Od Hrvatske je jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << gora Venezuela, zemlja koja se posljednjih godina bori s ogromnom gospodarskom krizom i siromaštvom.

A u kakvom se društvu nalazi Hrvatska?

S 2,3 boda (od ukupno sedam), Hrvatska se smjestila ispred Venezuele. Javnim sektorom ne može se pohvaliti ni susjedna Italija, kao ni Grčka. One su zauzele 135. odnosno 134. mjesto.

Od susjeda, Bosna i Hercegovina je na 128. mjestu. Srbija je 98. Slovenija je 102.

Najefikasniji javni sektor, da i to spomenemo, ima Singapur. Na drugom mjestu su Ujedinjeni Arapski Emirati, a treća je Švicarska.

U top deset još su se smjestili Ruanda, SAD, Hong Kong, Novi Zeland, Finska, Katar i Luksemburg. Njemačka je 11., Nizozemska 12, a Norveška je na 13. mjestu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.