Izvor: Blic, 22.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šalter za poreske nedoumice

Šalter za poreske nedoumice

Svi poreski obveznici Srbije moći će da u deset novih servisa Poreske uprave, koji će od 19. do 27. maja biti otvoreni u Beogradu (Savski venac, Zemun, Novi Beograd), Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Zaječaru, Pančevu, Zrenjaninu i Subotici, u direktnom kontaktu sa službenikom dobiju željene informacije o porezima, rokovima za njihovo plaćanje, iznosima rate ili zatezne kamate ukoliko kasne sa ispunjenjem obaveze.

- Nijedno pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neće ostati bez odgovora. Postojaće mogućnost ne samo da poreski obveznici dođu na šalter ili kancelariju već i da se pitanja postave telefonski, kao i pismeno, a službenici, ukoliko ne mogu da to učine odmah, potrudiće se da u relativno kratkom roku daju odgovor - rekao je Đerđ Pap, pomoćnik direktora Poreske uprave. Servisi za poreske obveznice nalaze se u okviru filijala PU i obeleženi su posebnim natpisima. Njihovo radno vreme je od sedam časova i 30 minuta do 15 časova i 30 minuta.

Govoreći o tempu fiskalizacije u Srbiji, Momo Kijanović, pomoćnik direktora Poreske uprave, podsetio je da je do 15. aprila prva grupa poreskih obveznika imala obavezu da sklopi ugovor sa proizvođačem, a da će od 16. juna morati da ih primenjuju.

- Bliži se rok, 31. maj, za uvođenje fiskalnih kasa za obveznike druge grupe, a kontrola primene propisa počeće 5. juna. Do sada su inspektori za prekršioce iz prve grupe napisali mandatne kazne u vrednosti od 6,5 miliona dinara.

Danijela Nišavić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.