Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Sakso banka“ prognozira porast cene nafte u 2016. godini

17.12.2015. -

„Sakso banka“ objavila je šokantne prognoze za narednu godinu, u kojoj predviđa porast cene nafte u vrednosti od 100 dolara za barel, što bi uticalo na rast ruske rublje za 20 odsto.

Analitičari ove finansijske institucije navode i da je moguć rast evra prema dolaru na 1,23, kao i porast cene srebra na trećinu njene vrednosti.

Istovremeno, „Sakso banka“ se ogradila nazvavši prognozu „šokantnom“, jer se predviđanja ne moraju u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << obistiniti.

Međutim, analitičari navode da veoma niska vrednost nafte među članicama

Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) izaziva paniku koja može dovesti do smanjenja tempa proizvodnje tog energenta.

To bi moglo da rezultira da članice kartela u bilo kom trenutku zategnu kaiš na tržištu nafte što bi veoma brzo podiglo vrednost tog energenta na nivo od 100 dolara za barel, smatra banka.

Istovremeno, analitičari kažu da ogroman suficit u Evropi, zajedno sa niskom inflacijom, može da utiče na jačanje evra, a kao rezultat valuta EU može ojačati na vrednost od 1,23 dolara.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.