Sad je zvanično: Brnabić najavila povećanje PLATA za pet odsto, a evo i kad tačno

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2017, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad je zvanično: Brnabić najavila povećanje PLATA za pet odsto, a evo i kad tačno

Prema njenim rečima, novi zakon će promeniti ceo sistem određivanja zarada

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, najavila je uskoro usvajanje zakona o platama zaposlenih u pokrajinama i lokalnim samoupravama, koji će promeniti ceo sistem određivanja zarada na ovim nivoima vlasti.

Plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi biće povećane u 2018. za pet odsto, dok oni koji rade u javnim preduzećima neće moći da očekuju rast primanja rekla je premijerka Ana Brnabić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Imaćemo jasno definisane koeficijente za kategorije zaposlenih, a osnovice će moći da određuje sama lokalna samouprava. U ovom trenutku je drugačiji sistem, pa sada u praksi imamo po 50 ili 100 koeficijenata i ne možete da upoređujete plate za ista zanimanja u različitim lokalnim samoupravama- objasnila je Brnabićeva.

Ona je rekla da zaposleni u javnim preduzecima, kojima su takode pre tri godine smanjene plate za 10 odsto, sada ne mogu računati na veća primanja.

Premijerka kaže da za javna preduzeća povećanje plata ne važi i da ta preduzeća, na kraju krajeva, moraju da budu profitabilna i da plate isplaćuju iz svog profita.

Prema njenim rečima, u 2018. može se očekivati i smanjenje stope poreza na zarade.

Kako je navela, verovatno će doći do povećanja neoporezivog dela dohotka, kao i do smanjenja poreza na dohodak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.