Sad i hleb za sirotinju

Izvor: Politika, 26.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad i hleb za sirotinju

Na nekoliko lokacija u beogradskoj opštini Zvezdara do kraja aprila će se pojaviti specijalni kiosci, nalik kontejnerima za stanovanje, u kojima će socijalno ugroženi moći da kupe hleb i mleko po ceni nižoj za 10 dinara u odnosu na one u prodavnicama. Ovaj pilot projekat osmislilo je Udruženje pekara Srbije, čiji je predsednik Zoran Pralica najavio da će se u objektima veličine 18 kvadratnih metara prodavati i druge osnovne životne namirnice.

– Ne možemo da obezbedimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << socijalnu cenu hleba za sve građane, ali ćemo na ovaj način pomoći materijalno ugroženima. Za početak će dva ili tri objekta biti postavljena na području Zvezdare, a ako prodaja krene biće ih i u drugim prestoničkim opštinama, kao i gradovima Srbije – istakao je Pralica i dodao da će pravo na kupovinu imati samo socijalno ugroženi Beograđani kojima matična opština izda posebne identifikacione kartice.

– Kontejneri za ovu opštinu su nabavljeni i sada ih treba renovirati i prilagoditi prodaji. Mesto na kome će se oni nalaziti odrediće opština, jer je cilj da budu postavljeni tamo gde ima više socijalno ugroženih građana, kao što je romsko naselje u Mirijevu ili Malom Mokrom Lugu – objasnio je Pralica i istakao da će tako i mnogi ljudi biti zaposleni.

U ovim objektima, kojih će samo na Zvezdari, kako se pretpostavlja, biti više od deset, sugrađani će vremenom moći da kupe i brašno, so, šećer i ostale osnovne životne namirnice po nižoj ceni. Program su podržali grad Beograd, Ministarstvo trgovine, Beogradska pekarska industrija i pekare „Grubanoski” i „Klas”.

J. C.

[objavljeno: 27/03/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hleb i mleko za siromašne

Izvor: B92, 27.Mar.2009, 02:37

Beograd -- Do kraja aprila u beogradskoj opštini Zvezdara biće otvoreni kiosci na kojima će se prodavati jeftiniji hleb i mleko za socijalno ugrožene, piše "Politika"... Projekat je osmislilo Udruženje pekara Srbije. U objektima, nalik kontejnerima za stanovanje, hleb i mleko prodavaće se po ceni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.