Izvor: Danas, 29.Feb.2024, 16:08

Šabić: Apsurdno bi bilo očekivati unapređenje ljudska prava i sloboda u zemlju gde cveta kriminal i korupcija

Srbija je, uz Rusiju, jedina evropska država koja se nalazi na spisku zemalja u kojima se beleži najveći pad u 2023. godini po pitanju političkih prava i građanskih sloboda, pokazuje novi izveštaj međunarodne organizacije Fridom Haus. Rodoljub Šabić, advokat i nekadašnji poverenik za zaštitu podataka o ličnosti, kaže za Danas da ocene u izveštaju koliko god da su neprijatne nisu ni malo iznenađujuće.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Zašto Srbija beleži najveći pad u Evropi po političkim pravima i građanskim slobodama?

Izvor: Danas, 29.Feb.2024

Kategorisana kao "delimično slobodna" zemlja Srbija je, uz Rusiju, jedina evropska država koja se nalazi na spisku zemalja u kojima se beleži najveći pad u 2023. godini po pitanju političkih prava i građanskih sloboda, pokazuje najnoviji izveštaj međunarodne organizacije Fridom Haus.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.