Sa Rusima pravimo oklopna vozila

Izvor: B92, 28.Nov.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sa Rusima pravimo oklopna vozila"

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vučić razgovarao sa potpredsednikom Vlade Rusije zaduženim razgovarao o unapredjenju vojno-ekonomske saradnje

Pregovarački timovi dve zemlje predstaviće javnosti 1. februara 2013. godine analizu mogućnosti za njeno unapređenje.

Vučić je istakao da Srbija u Velikoj Plani gradi fabriku, koja će biti gotova do kraja godine i koja će proizvoditi borbena oklopna vozila.

"Ta vozila izvoziće se u Keniju i Bangladeš. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radi se na tome da Rusija proizvodi šasiju i karoseriju a mi sve ostalo za ta vozila. Do juna 2013. zapošljavaće 130 zaposlenih", izjavio je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji s ruskim vicepremijerom.

U delegaciji sa Rogozinom nalaze se direktori fabrika Mig-Suhoj, Rosoboroneksport i drugi Vučić je novinarima rekao da će ruskoj delegaciji danas biti prikazano šta sve Srbija može da ponudi u smislu vojno-ekonomske i vojno-odbrambene saradnje.

"Oformili smo timove i u našem timu učestvuju predstavnici kompletne namenske industrije i svih državnih organa koji imaju nešto da ponude. Cilj nam je da razmenjujemo robu, da kupujemo, zajednički proizvodimo i prodajemo na trećem tržištu", izjavio je Vučić.

On je dodao da će 1. februara timovi dveju država izaći sa kompletnom analizom kako da se unapredi saradnja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.