Sa Medvedevom dolazi novo oružje: Pancir S čuvaće srpsko nebo

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Medvedevom dolazi novo oružje: "Pancir S" čuvaće srpsko nebo

Tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji biće definisani uslovi kupovine savremene vojne opreme.

Kako za B92 priča vojno-politički analitičar Vlade Radulović, razgovaraće se o kupovini PVO sistema kratkog dometa "Pancir S1".

Što se tiče "Pancira S1", reč je o sistemu on može da dejstvuje u radijusu od 20 kilometara, a gađa ciljeve do 15.000 metara u visinu.

"Pancir S1 se koristi za zaštitu strateških objekata, zaštitu komandnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centara, sistema komunikacija i sistema dugogo dometa", objašnjava Radulović.

Rusija nam jača i vazduhoplovstvo.

"Srbija od Rusije treba da dobije pored 3 helikoptera Mi-17, još četiri desantno-jurišna helikoptera Mi-35", priča Radulović, navodeći da je to kratokorčni plan, a dugoročno, Srbija će nastaviti da nabavlja po jednu do dve letelice svake naredne godine.

Radulović očekuje da u narednom periodu budu intezivirani razgovori oko kupovine PVO sistema srednjeg i dugog dometa, kao što su BUK ili eventualno S-400.

Tokom današnje posete Medvedeva očekuje se da budu devinisani uslovi izgradnje Istraživačkog centra za nuklearne tehnologije. Pored ovog sporazuma, srpska i ruska strana potpisaće i još tri u oblasti železničke infrastrukture. Između ostalog, biće potpisan i fitosanitarni sporazum kojim će se jasno definisati uslovi pod kojima će Srbija u budućnosti moći da izvozi voće i povrće u Rusiju. Time će se izbeći dosadašnji nesporazumi vezani za izvoz voća i povrća u tu zemlju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev u Srbiju donosi sporazume o moćnom PVO sistemu koji se dokazao u Siriji i nuklearnom centru

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2019

Tokom posete ruskog premijera treb trebalo bi da budu definisani uslovi kupovine savremene vojne opreme Tokom današnje posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu trebalo bi da budu definisani uslovi kupovine savremene vojne opreme, odnosno nabavke PVO sistema "pancir S"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.