Sa Jermenijom možemo da nađemo tržišta u Arabijskom poluostrvu

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sa Jermenijom možemo da nađemo tržišta u Arabijskom poluostrvu"

Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan razgovaraće sa premijerkom Anom Brnabić o digitalizaciji, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istakao je da Jermenija veliki značaj pridaje modernim tehnologijama i veštačkoj inteligenciji.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Beogradu.

Vučić je kazao da Jermenija mnogo ulaže u edukativne centre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za razvoj omladine, kako bi bila u stanju da se nosi sa trendovima savremenog sveta, kao i da neka iskustva možemo razmeniti i zajednički pozivati svetske kompanije da osnivaju svoje centre u našim zemljama, ali i da zajednički istupamo na treća tržišta sa određenim proizvodima i idejama.

Naveo je i da je razgovarao o preradi hrane, isporuci i logistici, izrazivši uverenje da možemo pronaći mnogo toga zajedničkog.

Podsećajući da Srbija 25. oktobra potpisuje sporazum o daljim trgovinskim slobodama sa Evroazijskom unijom, kazao je da sa Jermenijom možemo da nađemo tržišta na Arabijskom poluostrvu, odnosno u zemljama u njihovom susedstvu.

Kazao je da ostaje da se razmotri mogućnost, o kojoj je razgovarao sa Sarkasijanom i prilikom sastanka u Minhenu, da se uspostavi avio-linija između Beograda i Jerevana.

Prema njegovim rečima, takva linija bila bi važna za naučnu, intelektualnu, ali i poslovnu povezanost, pa treba videti može li takva linija finansijski da se održi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.