SVE PODSEĆA NA DOBRA STARA VREMENA: U Topoli učenici formirali zadrugu, trud prepoznalo i Ministarstvo prosvete

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 08:24

SVE PODSEĆA NA DOBRA STARA VREMENA: U Topoli učenici formirali zadrugu, trud prepoznalo i Ministarstvo prosvete

U učionici je postavljena sudopera, kupiće se električni šporet, zamrzivač, frižider, blender, mašina za mlevenje povrća i hidropresa

U Srednjoj školi "Kralj Petar I" u Topoli prošle godine osnovana je učenička zadruga "Oplenačka vizija 2019". Glavni motiv direktora i nastavnika ove škole bio je da njihovi đaci uz pomoć stečenog znanja i praktične nastave pripremaju finalni proizvod,  a zarađeni novac ulažu u dalji razvoj zadruge. Koliko je ovakav vid školovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozitivan za mlade prepoznalo je i Ministarstvo prosvete pa je ovoj učeničkoj zadruzi u Topoli doniralo novac.

- Počeli smo da opremamo jednu učionicu koja je namenjena učeničkoj zadruzi, tu će deca uz pomoć nastavnika raditi i pripremati finalni proizvod koji oni prodaju. Prošle godine smo radili uz minimalnu opremu i bez adekvatnih uslova, ali ipak su deca dobila vredne nagrade i priznanja, ove godine idemo korak napred. Dobili smo donaciju od Ministarstva prosvete za stimulaciju učeničkih zadruga, sredstva u iznosu od 300.000 dinara koja smo opredelili za nabavku uređaja za preradu voća i povrća. Projekat se zove ‘Naša mala fabrika’, a mi smo planirali da od  tog novca kupimo smo sve što je potrebno da se prostor opremi adekvatno - rekao je Miloš Petković, direktor Srednje škole "Kralj Petar I".

Prema njegovim rečima u učionici je postavljena sudopera, kupiće se električni šporet, zamrzivač, frižider, blender, mašina za mlevenje povrća i hidropresa.

- Ovih dana u školu je stigao savremeni pasterizator a u planu je da se kupi i pasirka za voće. Početkom novembra stićiće još dve mašine tako da što pre počinjemo sa pripremom soka od jabuke - ističe direktor škole.

On objašnjava da je osnivanjem đačke zadruge osmišljeno i uvođenje novog smera uz pomoć kojeg bi učenici imali veće šanse za zaposlenje.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.