SVE O 60 EVRA POMOĆI: Kada počinju prijave za građane i šta je potrebno da uradite?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 19:14

SVE O 60 EVRA POMOĆI: Kada počinju prijave za građane i šta je potrebno da uradite?

Istovremeno građani Srbije će se prijaviti za obe uplate

Iz ministarstva finansija najavljeno je danas da će krajem aprila početi prijava građana za pomoć od ukupno 60 evra koja će im biti isplaćena u ovoj godini u okviru trećeg paketa mera.

Na konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić, na kojoj je predstavljen treći paket pomoći privredi i građanima, rečeno je da će krajem aprila biti otvoren kol centar za prijave koje će moći da se proslede >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i putem interneta za pomoć od po 30 evra u maju i u novembru.

.

Podsetili su da je prošle godine u okviru prvog paketa pomoći svim punoletnim građanima koji su se prijavili isplaćeno po 100 evra, a da se u 2021. ide sa isplatom još 60 evra svakom punoletnom građaninu.

Navedeno je da je prošle godine pomoć od 100 evra isplaćena za 6.118.911 građana.

Pored toga, penzioneri mogu da računaju i na još 50 evra pomoći, što je sa 60 evra namenjenih svakom građaninu, ukupno 110 evra.

- Želimo da penzionerima dodatno pomognemo do kraja godine - rečeno je na konferenciji.

Navedeno je da je trećim paketom mera podrške država pokrila potrebe i građana i privrede, uz dodatnu podršku najugroženijim sektorima - turizmu, ugostiteljstvu i autobuskim prevoznici.

- Sve aspekte onoga što smatramo da je važno pokrili smo u trećem paketu pomoći. Vodeći borbu na dva fronta imamo novca i sposobnosti da sprovodimo odgovornu ekonomsku politiku koja je usmerena ka zaposlenima u privatnom sektoru i ka građanima - rečeno je danas.

Naglašeno je da se država bori herojski kad je vakcinacija u pitanju i staje iza građana i privrede, da po tome Srbija može da bude primer drugima i da Srbija pobeđuje i u ekonomiji i u vakcinaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.