SUROVI ELON MASK POSTAVIO RADNICIMA ULTIMATUM: Pljušte otkazi - kompanija Tviter pred kolapsom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2022, 17:10

SUROVI ELON MASK POSTAVIO RADNICIMA ULTIMATUM: Pljušte otkazi - kompanija Tviter pred kolapsom

Prema izveštaju, očekuje se da otpuštanja počnu u ponedeljak, a biće usmerena na prodajne i partnerske programe kompanije

Pre dva dana je osvanula vest o privremenom zatvaranju kancelarije Tvitera, što signalizira da je veliki broj radnika dao otkaz jer nisu prihvatili nova "pravila igre" Ilona Maska.

Cela situacija vezana za ovu platformu pretvorila se u sagu bez kraja, budući da svakodnevno slušamo o nekim promenama i novostima.

Kako RT piše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas, novi vlasnik i CEO razmatra da otpusti još više zaposlenih, od najavljenog broja pogođenih radnika. Podsećamo, Mask je ranije objavio da je u planu otpuštanje 50% radne snage Tvitera.

Prema izveštaju, očekuje se da otpuštanja počnu u ponedeljak, a biće usmerena na prodajne i partnerske programe Tvitera. Prošle nedelje, Mask je osoblju "ponudio" i ultimatum - ili da pristanu na duže radno vreme "pri visokom intenzitetu" ili da napuste kompaniju, uz tromesečnu otpremninu.

Amerikanac je zaposlenima dao rok od 24 sata da odgovore i rekao da će se oni koji to ne urade - smatrati otpuštenim. Taj potez je, razume se, izazvao masovnu ostavku, posebno među inženjerima, rekli su izvori Blumberga.

Kasnije je Mask, navodno, zamolio Robin Viler, šefa marketinga i prodaje, i Megi Sunivik, koja je bila zadužena za partnerstva, da otpuste veći deo svog osoblja. Međutim, obe, navodno, nisu bile voljne da to učine i otišle su samovoljno.

Iako nijedna ni druga nisu odgovorile na upit Blumberga o ovom pitanju, poruke koje su ostavile upravo na Tviteru liče na lične oproštaje.

4 months @twitter has changed my life. No regrets. Just pride and respect for my team and for our partners. We showed up for each other and we always did the right thing. Experiencing this culture built around inclusivity and humanity will power me for years to come 🙏 💙 🫡

— Maggie McLean Suniewick (@maggiesuniewick) November 20, 2022

Zapravo, Robin je čak promenila tekst u svom opisu na profilu, i napisala: "Wife of @wheelsjawjack & proud Ex-Twitter Sales Exec".

To the team and my clients….you were always my first and only priority. 🫡

— Robin Wheeler  (@robinw) November 19, 2022

Tviter trenutno nema ni odeljenje zaduženo za komunikacije, zbog Maskove surove politike, a RT podseća da je najbogatiji čovek sveta otpustio polovinu od 7.500 zaposlenih u Tviteru početkom novembra, nekoliko dana nakon što je preuzeo kompaniju.

Takođe je raspustio upravni odbor ove društvene mreže, smenivši između ostalog generalnog direktora Paraga Agravala. The Vashington Post je nedavno objavio da je Mask pre preuzimanja kompanije predložio investitorima da se otpusti ukupno 75% osoblja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.