STUDENTI SU IZLOŽENIJI NA VIRUS Šarčević o načinu organizacije predavanja za SLEDEĆU GODINU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 17:26

"STUDENTI SU IZLOŽENIJI NA VIRUS" Šarčević o načinu organizacije predavanja za SLEDEĆU GODINU

Naglasio je da su studenti u studentskim domovima najrevnosniji.

Ministar prosvete Mladen Šarečević kazao je danas da su u toku razgovori sa univerzitetima o načinu organizacinje predavanja u predstojećoj akademskoj godini, te da će informisati o detaljima nakon razgovora sa predstavnicima svih rektorata.

Na pitanje kako će se organizovati predavanja na fakultetima, Šarčević je rekao da se na tome uveliko radi, da su imali sastanke sa KONUS i da postoji živa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komunikacija mejlovima i telefonima, te da očekuju u ponedeljak da se dogovore.

- Za sada pričamo o studentskim domovima, jer se povećava broj studenata u domovima - naglasio je Šarčević i dodao da će Arena biti na raspolaganju zaraženih studentima virusom kovid koji imaju laku kliničku sliku.

Naglasio je da su studenti u studentskim domovima najrevnosniji, te da oni odlično uče jer, kako je naveo, njima je jako važno da polože ispite.

- Problem je sa studentima koji žive sami ili sa svojim roditeljima, jer oni su slobodniji, mogu slobodnije da se kreću pa su izloženiji na virus - objašnjava Šarčević.

Naglasio je da se radi na pilot projektu o onlajn sprovođenju ispita, te da će se za nekoliko dana imati model sa kotrolisanim uslovima polaganje ispita i dodao da niko ne želi da napravi štetu akademskoj čestitosti.

Dodao je da će vežbe na fakultetima biti realizovani uživo i da su skoncentrisani na septembarski ispitni rok, a da će o detaljima rada fakulteta informisati nakon sastanka sa predstavnicima svih rektoraka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.