STIŽE POJAČANJE KOMANDIRIMA: Otvoren konkurs za nove stražare i drugo osoblje u zatvorima širom Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 18:00

STIŽE POJAČANJE KOMANDIRIMA: Otvoren konkurs za nove stražare i drugo osoblje u zatvorima širom Srbije

Dodatno osoblje dobiće šest ustanova

U cilju jačanja sistema bezbednosti, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija primiće u toku ove godine u stalni radni odnos 225 službenika u kazneno-popravnim zavodima i to najviše u Službi za obezbeđenje, čiji 81 pripadnik počinje da radi 19. juna, saopšteno je danas iz Uprave.

Pojačanje novim komandirima dobija Služba za obezbeđenje u šest zatvora.

U najvećem zatvoru u zemlji u Sremskoj Mitrovici počinju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da rade 24 nova komandira, a u najvećoj pritvorskoj jedinici, Okružnom zatvoru u Beogradu, njih 25.

Sa radom počinje i 18 komandira u KPZ u Beogradu, šest u KPZ u Šapcu, pet Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i tri u Okružnom zatvoru u Kraljevu.

Uprava navodi i da su trenutno u toku konkursi za prijem u stalni radni odnos 109 zaposlenih u 17 zavoda i to najviše u Službi za obezbeđenje (45), zatim u Službi za opšte poslove (22), Službi za tretman (16) i po 13 u službama za obuku i upošljavanje i zdravstvenu zaštitu.

Podseća da je ranije ove godine na neodređeno vreme zaposlila 35 službenika i to u Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za obuku i upošljavanje, Službi za obezbeđenje, Službi za opšte poslove i Službi za tretman.

U ovom trenutku pred komisijom Vlade nalaze se zahtevi za dobijanje saglasnosti za raspisivanje javnih konkursa za 31 izvršioca i to na osnovu potreba zavoda za tim radnim mestima u sedam zavoda - KPZ Sremska Mitrovica, OZ Beograd, KPZ Ćuprija, OZ Zaječar, OZ Kruševac, OZ Čačak i SZB u Beogradu. Uprava će i dalje nastaviti da zapošljava nove službenike kako bi ojačala kapacitete u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.