STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: Pare su spremne, poznato kada će biti isplaćene

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 18:42

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: Pare su spremne, poznato kada će biti isplaćene

Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe kojom se turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje pomoć u iznosu od dve minimalne zarade (za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom turističkom vodiču i turističkom pratiocu) uplatom na dinarski tekući račun kod poslovnih banaka.

Te dve minimalne zarade biće isplaćene u julu i avgustu.

Pomoć u istom iznosu od dve minimalne zarade dobiće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu. Sredstva se dodeljuju po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekat isplatio zaradu za mesec decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Građanima koji samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi, a koji su najranjivija kategorija u sulovima oandemije, Vlada Srbije dodelila je bespovratnu pomoć od 230 miliona dinara, za više od 3.100 samostalnih umetnika. Samostalni umetnici čiji status je utvrdilo reprezentativno udruženje u kulturi dobiće pomoć u vidu od dve minimalne zarade, koje će biti isplaćene u julu i avgustu.

Pomoć od 60 evra u dinarskoj protivvrednosti biće isplaćena svim državljanima Srbije koji se nalaze u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na današnji dan. Nacionalna služba za zapošljavanje, pre početka isplate, sačiniće izvod iz službene evidencije lica koja imaju pravo na pomoć i dostaviti ga Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd.

Isplata novčane pomoći obavljaće se bez prijave lica, počev od 1. juna ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.