SRPSKU TOSKANU obilazi sve više stranih posetilaca! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKU TOSKANU obilazi sve više stranih posetilaca! (FOTO)

Vinski turizam u Srbiji doživljava sve veću ekspanziju, a opština koja beleži porast broja turista, ljubitelja vina, svakako je Topola.

- Vinarije i vinski kompleksi šire svoju ponudu. Tu prednjači vinarija Aleksandrović koja je lider u vinskom turizamu, oni potpuno kompletiraju ponudu podižući smeštajne kapacitete. Vinarija PIK Oplenac će u naredne dve do tri godine završiti hotel koji će podići nivo standarda koji vinski turisti traže. Mi u ovom trenutku imamo 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << registrovanih vinarija na prostoru naše opštine sa tendencijom porasta, imamo i vinarije u začetku. U nekom narednom periodu preokupacija Topole i sve snage će se usmeriti na podizanje kvaliteta infrastrukture koja će moći da prati taj vinski turizam - rekla je direktorka Turističke organizacije Ljiljana Todorović.

Oplenačka berba ove godine oborila je sve rekorde posećenosti, jer je kroz srpsku Toskanu za vreme trajanja ove manifestacije prošlo oko 300.000 ljudi, zadužbinski kompleks Karađorđevića posetilo je oko 12.000 gostiju više nego prošle godine.

U 2020. godini u planirani su novi građevisnki radovi.

- U zoni jezgra stare Topole očekuje nas izgradnja trga, to već godinama planiramo a baza i početak cele te priče bio je Vizitorski centar koji je potpuno stavljen u funkciju. Taj trg koji smo planirali nam je neophodan jer nam treba širenje manifestacije prema jezgru stare Topole koji je decenijama bio zapušten. Nov objekat koji će biti izgrađen kao galerija koju će imati opština Topola na raspolaganju. Mi već imamo galerijski prostor ali on je usko specijalizovan za izložbe koje se tiču porodice Karađorđević i oni pripadaju zadužbini, opština nema galeriju za izlaganje. Na taj galerijski prostor će se nastaviti još jedan natkriven prostor sa etno kućicama za etno bazar jer se pokazalo da to treba i jednu zonu kreativnog parka za decu. Čitava ta površina prostire se na 54 ara, to je opštinska parcela i kasnije će biti iskorišćena za organizaciju svih naših događaja i manifestacija - kazala je Todorović.

Prema njenim rečima u Topolu iz godine u godinu dolazi sve više stranih turista, jer savremeni turista traži selo.

- U Topolu smo doveli blizu 1.000 Austrijskih turista, benefit je imala zadužbina i seosko domaćinstvo Jovanović iz Trnave koje je organizovalo ručkove za naše goste. Tu su i Francuski gosti koji u kontinuitetu dolaze - tvrdi Todorović.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.