SRBIJA SMANJUJE POREZE: Veliki ekonomski plan naše države posebno će pomoći JEDNOJ GRUPI LJUDI

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 14:12

SRBIJA SMANJUJE POREZE: Veliki ekonomski plan naše države posebno će pomoći JEDNOJ GRUPI LJUDI

Predsednik Srbije Aleksadndar Vučić izjavio je da se ukida obaveza plaćanja godišnjeg poreza na dohodak

Ta novina odnosi se na građane mlađe od 40 godina, ali i trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 odsto na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada.

- Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina. Reč je o onom ekstraporezu koji plaćaju svi koji imaju platu veću od proseka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To je signal za mlade da mislimo na njih. Zatim uvodimo trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 odsto na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada. To će direktno dovesti do povećavanja zarada mladih. Pod tri, oslobođenje od 70 odsto poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja - rekao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.