SRBIJA POSTAJE DRUGI PROIZVOĐAČ BAKRA U EVROPI: Odobrena izgradnja objekata za rudnik Čukaru Peki kod Bora

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 12:54

SRBIJA POSTAJE DRUGI PROIZVOĐAČ BAKRA U EVROPI: Odobrena izgradnja objekata za rudnik "Čukaru Peki" kod Bora

Ukupna vrednost investicija na projektu iznosi 474 miliona evra

Ministarstvo rudarstva i energetike izdalo je rešenje kojim se kompaniji "Ziđin majning" odobrava izgradnja rudarskih objekata i izvođenje rudarskih radova za rudnik bakra i zlata "Čukaru Peki".

Rudarskim projektom predviđena je godišnja proizvodnja od 3,3 miliona tona rude bakra i zlata, a eksploatacione rezerve iznose 36.990.000 tona rude.

Ukupna vrednost investicija na projektu "Čukaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Peki" iznosi 474 miliona evra.

Otvaranjem ovog rudnika, koje je planirano u poslednjem kvartalu 2021. godine, Srbija će postati drugi proizvođač bakra u Evropi, posle Poljske, a njeno učešće u proizvodnji ove rude povećaće se sa sadašnjih pet na 18 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.