Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2023, 11:57

SRBIJA DOBILA NOVI IZVOR GASA: Ministarka Đedović na otvaranju interkonektora sa Bugarskom

Ministarka energetike Dubravka Đedocić Handanović istakla je uspeh postizanja dogovora sa Bugarskom oko izgradnje gasnog interkonektora.

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović istakla je da smo uspeli da za samo godinu dana otpočnemo, a potom i završimo radove na projektu.

- Možemo ovaj projekat simultano da završimo sa obe strane granice, gasovod je važan za pozicioniranje Srbije za snabdevanje gasom centralne i istočne Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ministarka je istakla da je ovo važan i veliki projekat.

- Ovaj gasovod će nam omogućiti i povezivanje na LNG terminal u Grčkoj - rekla je ona i dodala da izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom, koja će danas biti puštena u rad, važna i za građane i privredu.

Kako kaže, zahvaljujući gasnoj interkonekciji, i Niš dobiti dodatne količine gasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.