SRBIJA DOBIJA SOLARNE PANELE NA 20.000 HEKTARA: Kreću pregovori sa američkom kompanijom  UGT Renewables LLC

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 11:22

SRBIJA DOBIJA SOLARNE PANELE NA 20.000 HEKTARA: Kreću pregovori sa američkom kompanijom UGT Renewables LLC

Vučić je, nakon razgovora i potpisivanja memoranduma o razumevanja sa UGT Renewables LLC rekao da bi taj projekat bio početak nove ere i važan iskorak u budućnost za enegetsku bezbednost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se pregovara sa američkom kompanijom UGT Renewables LLC, koja se bavi obnovljivim izvorima energije, da izgrade na 2.000 hektara solarne panele na desetak lokacija širom Srbije.

Tako bi se, rekao je, dobio dodatni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gigavat struje i smanjila emisija ugljen-dioksida za 1,9 miliona tona godišnje.

.

- Predstoje nelaki razgovori oko uslova i verujemo da ćemo brzo završiti i da ćemo napraviti najbolji mogući dogovor - rekao je Vučić i dodao da bi nakon potpisivanja ugovora izgadnja trajala oko dve godine.

Kako je rekao, taj projekat je od presudnog značaja za ekonomski razvoj i uspeh u okvioru zelene agende Srbije.

Predsednik je kazao da dodatni gigavat struje čini tri procenata ukupne električne energije Srbije i to još iz obnovljivih izvora energije.

-Time bismo smanjili broj štetnih gasova - za 1,9 miliona tona CO2. Ukupna emsiija CO2 u Srbji je 51 miliona tona. Ovo je veliko ulaganje i investicija koja doprinosi ekonomskom rastu Srbije- naglasio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Pregovori s Amerikancima za solarne panele na 2.000 hektara

Izvor: RTS, 02.Avg.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se pregovara sa američkom kompanijom "UGT Renewables LLC", koja se bavi obnovljivim izvorima energije, da izgrade na 2.000 hektara solarne panele na desetak lokacija širom Srbije. Vučić se sastao sa čelnicima te američke kompanije, posle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.