SPAS protiv dvostrukog oporezivanja lekova

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPAS protiv dvostrukog oporezivanja lekova

Savez privatnih apotekara Srbije (SPAS) saopštilo je da se protivi nastojanju poreskih vlasti da porez na dodatu vrednost (PDV) u prometu lekova naplati ne samo od dobavljača već i apoteka.

Poreska uprava je započela kontrolu obračuna i plaćanja PDV - a na bonuse koje su apotekama u Srbiji dali dobavljači lekova, iako su dobavljači već platili državi pun iznos poreza za obavljeni promet, ističe se u saopštenju SPAS - a.

Poreska uprava sada nastoji, tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se dalje u saopštenju, da isti porez naplati i od apoteka i na taj način jedan isti promet dobara dvostruko oporezuje.

SPAS smatra da je država u potpunosti naplatila PDV za promet dobara koji je ostvaren izmedjuu veledrogerija, kao prodavca i apoteka, kao kupca.

SPAS stoga želi da upozori nadležne institucije i javnost da bi većina apoteka u našoj zemlji postala, u slučaju dvostrukog oporezivanja, nelikvidna i nesolventna, što bi dalje izazvalo čitav niz negativnih posledica kako za njihove dobavljače, tako i proizvodjače lekova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.