SO: Pobedimo dijabetes!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Pobedimo dijabetes!

Pod sloganom „Pobedimo dijabetes!" Društvo za borbu protiv šećerne bolesti je obeležilo Svetski dan zdravlja. Akcija je sprovedena u prostorijama Kluba penzionera u Somboru jer je Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, nakon 34 godine postojanja i rada, ostalo bez svojih prostorija.

Redovna kontrola šećera u krvi, edukacija, podela časopisa, stručni seminari i predavanja, samo su deo aktivnosti koje Društvo za borbu protiv šećerne bolesti u Somboru organizuje svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članovima.

"Jako je bitno da okupimo ljude koji je već u stanju dijabetesa i edukujemo njih i porodicu, da im objasnimo kako dolazi do toga, da je to stanje sa kojim se može živeti uz poštovanje određenih pravila, discipline, ishrane odnosno načina života", objasnila je Persida Čvokić, članica udruženja.

Kao dugogodišnji sportista, od nedavno dijabetičar, Milenko Popić ističe: "Preventiva je najvažnija, da se ljudi jave i da otpočne lečenje".

Nakon 34 godine postojanja i rada, somborsko Društvo za borbu protiv dijabetesa najstarije Vojvodini, ostalo bez svojih radnih prostorija. Predsednica Društva za borbu protiv dijabetesa grada Sombora Margita Katanić ističe problem nerešenog poslovnog prostora udruženja.

"Na žalost nismo u finansijskoj mogućnosti da plaćamo umanjenu zakupninu za 80 odsto, pre je zakup bio besplatan, i nemamo kancelariju, dakle, nemamo gde da se sastanemo", kaže.

Uredbom vlade i gradskom odlukom iz 2015. godine, udruženja i organizacije izgubile su pravo besplatnog korištenja prostorija u javnoj svojini.

Do danas, Javnom komunalnom preduzeću zahtev za dobijanje prostorija u zakup podnelo je 13 organizacija među kojima i Društvo za borbu protiv dijabetesa ali prostorija nema.

Do pronalaženja rešenja, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, nema mogućnosti da realizuje svoje aktivnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.