SO: Novca ima, pažljivo planirati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Novca ima, pažljivo planirati

Poljoprivrednici iz Vojvodine moći će i naredne godine da koriste podsticajna sredstva iz Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodina u istom iznosu kao i ove godine, najavio je na prezentaciji rezultata makro i mikro ogleda poljoprivrednih kultura, koje je danas organizovala Poljoprivredna stručna služba Sombor, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Slobodan Teofanov.

"Sekretarijat daje bespovratna sredstva za nabavku opreme i mašina za sisteme za navodnjavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za plastenike, protivgradne mreže i za male preradne kapacitete. Sekretarijat refundira 50 odsto uloženih sredstava", kazao je Teofanov.

Kako se čulo novca će biti, a na poljoprivrednicima je da pažljivo planiraju svoje dalje investicije.

Kako je istakao Teofanov pokrajina ne može da daje direktna plaćanja po hektaru kao republika , ali zato postoje fondovi za kreditiranje kao što je Fond za razvoj poljoprivrede, Razvojni fond i Garancijski fond, koji daju kredite sa kamatama od dva do pet odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.