Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV: Uredba kriminalna

Priština -- Srpsko nacionalno veće severnog Kosova ocenjuje da je uredba šefa UNMIK-a o privatizaciji kriminalna.

"Uredna Sorena Jesena Petersena označava sumrak prava, demokratije i multietničnosti na Kosovu. Ona je antisrpska i u funkciji stvaranja nezavisne albanske države na teritoriji Srbije. Petersen je patentirao model pljačkaške privatizacije i prodaje srpskih preduzeća Albancima za male pare, uz obavezu da dugove i kredite vrati Srbija", ocenjuje SNV.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Petersen je u petak saopštio da je doneo novu Uredbu o privatizaciji, po kojoj preduzeće može biti prodato i bez utvrđenog vlasništva. Petersen je obrazložio da je u prošlosti bilo problema sa ispitivanjem istorijskih dokumenata radi utvrđivanja vlasništva i statusa društvenih preduzeća na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.