SKANDAL NA POMOLU: Neovlašćeno korišćeni podaci korisnika Instagrama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL NA POMOLU: Neovlašćeno korišćeni podaci korisnika Instagrama!

Jedna marketinška kompanija iskoristila je i skupila lične podatke korisnika Instagrama, društvene mreže u vlasništvu Fejsbuka.

Hyp3r, startap iz SanFranciska, sakupio je neovlašćeno podatke korisnika Instagrama, uključujući fotografije, informacije sa profila kao i posećene lokacije. Te informacije, veruje se, oni su planirali da iskoriste kako bi targetirali ljude zbog oglasa.

Među podacima do kojih su došli su i oni sa storija a koji nestaju posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 24 sata i ne bi trebalo da budu dostupni nekoj trećoj strani.

Instagram je izdao zvanično saopštenje u kom stoji da je ovo urađeno neovlašćeno kao i da je Hyp3r dobio zabranu korišćenja njihove mreže.

Ovaj incident u mnogome podseća na mart 2018. i ceo slučaj Kembridž Analitika skandala kada je ova konsultantska kompanija došla do podataka 87 miliona korisnika Fejsbuka bez njihovog pristanka.

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procureli podaci korisnika Instagrama, jedna američka kompanija ih već upotrebila

Izvor: Kamatica.com, 08.Avg.2019

Jedna marketinška kompanija iskoristila je i skupila lične podatke korisnika Instagrama, društvene mreže u vlasništvu Fejsbuka..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.