SJAJNE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE Ministarka Tanasković najavila - kreće izvoz za Indiju, ovo su prioriteti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 10:35

SJAJNE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE Ministarka Tanasković najavila - kreće izvoz za Indiju, ovo su prioriteti

U Beogradu boravi delegacija koju predvodi predsednica Indije.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da je Indija zainteresovana za naše poljoprivredne proizvode i da će se truditi da se proširi saradnja sa tom zemljom.

U Beogradu boravi delegacija koju predvodi predsednica Indije, a Tanaskovićeva kaže da Srbija ima relativno malu robnu razmenu sa tom zemljom, ali da može da bude veća.

- To je jako veliko tržište i zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su za naše poljoprivredne proizvode. Uspeli smo u prethodnom periodu da usaglasimo sertifikat za jabuku, krenuo je izvoz jabuke. Mi mislimo da to može mnogo više. U ovom trenutku prioritet je pšenica, to je ono što ću ponuditi, i malina uvek - rekla je ministarka za RTS.

Smrznuto voće oni od nas uzimaju, ali ne u količini koliko bi to moglo, navela je Tanaskovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indija zainteresovana za srpske poljoprivredne priozvode

Izvor: B92, 08.Jun.2023

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da je Indija zainteresovana za naše poljoprivredne proizvode...U Beogradu boravi delegacija koju predvodi predsednica Indije, a Tanaskovićeva kaže da Srbija ima relativno malu robnu razmenu sa tom zemljom, ali da može da bude veća..."To...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.