SJAJNE VESTI ZA NAŠE GRAĐANE: Srbija će davati besplatno 50 hektara zemlje, ali samo pod ovih uslovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 11:26

SJAJNE VESTI ZA NAŠE GRAĐANE: Srbija će davati besplatno 50 hektara zemlje, ali samo pod ovih uslovima

Krkobabić je najavio podršku mladim poljoprivrednicima, pošto u Srbiji ima 200.000 hektara neobrađene državne zemlje koja nije data u zakup.

Milan Krkobabić je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je udruživanje jedini način slabima da se suprotstave tržišnim izazovima i da njihov proizvod stigne na pijacu i bude naplaćen.

- Krenuli smo ozbiljno pre četiri godine u priču o zadrugarstvu, da vratimo poverenje i uspeli smo - 750 zadruga je formirano u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za nepune tri godine. Ono što je bilo poljuljano, izgubljeno, ponovo je vraćeno - istakao je ministar.

- Spremni smo da pripremimo davanje u zakup tog zemljišta, do 50 hektara, mladim poljoprivrednicima bez nadoknade, sa jednom jedinom obavezom - da to privedu nameni i kulturi u skladu sa standardima agrarne politike - naveo je ministar.

Slovenci, kako je naveo, daju 45.000 evra podsticaja svakom mladom bračnom paru koji reši da se bavi poljoprivredom.

- Videćemo koliko ćemo mi moći da izdvojimo kao stimulativnu meru - napomenuo je Krkobabić, navodeći i ideju otkupa napuštenih kuća od strane lokalnih samouprava koje će biti ustupljene mladim poljoprivrednicima.

Naglasio je i da je značajan Nacionalni program za preporod sela Srbije.

- To je sjajna knjiga, koju je uradio odbor SANU za selo u saradnji sa kabinetom ministra, a podršku ovoj ideji dao je predsednik Republike, patrijarh srpski Irinej, poglavar Rimokatoličke crkve u Srbiji gospodin Hočevar, javni i kulturni radnici - istakao je ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.