SJAJNA SARADNJA SRBIJE i MAĐARSKE: HEPA prvo predstavništvo u Evropi otvorila u Srbiji! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJAJNA SARADNJA SRBIJE i MAĐARSKE: HEPA prvo predstavništvo u Evropi otvorila u Srbiji! (FOTO)

U ulici Jurija Gagarina u Beogradu danas je otvoreno predstavništvo HEPA (Hungerian export promotion agency), mađarske izvozne agencije koja se bavi promovisanjem mađarskog izvoza i investiranjem.

- Otvaranjem ovog predstavništva pokazuje se značaj Mađarske prema Srbiji. Smatram da je ovo izuzetan dan, značajan za nas. Ovo će biti regionalni centar, predstavništvo. Ovo je znak da Mađarska želi da rukovodi izvozom opreme u regionu iz centra Beograda. Danas mozemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da zaključimo da su odnosi između Mađarske i Srbije na izuzetnom nivou. Računamo na iste rezultate u budućnosti - rekao je Atila Pinter, ambasador Mađarske u Srbiji.

Hendrik Balažad, predstavnik HEPA rekao je da je ovo prvi put da je agencija otvorila svoje predstavništvo negde u Evropi.

- Ovaj trenutak znači jako mnogo iskoraka unapred. Ne smemo da stanemo ovde jer imamo odlične rezultate. Mi smo prisutni ovde da bi razumeli potrebe tržista - izjavio je on.

Počasni konzul Mađarske u Srbiji, Nemanja Milutinović citirao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića rečima da je "Mađarska pravi prijatelj Srbije".

- Ovo otvaranje pravi pokazatelj dobrih odnosa i stabilne politike koju vode premijer Mađarske Viktor Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Milutinović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.