SIMBOL SARADNJE I PRIJATELJSTVA DVE ZEMLJE Vesić najavio kada će najveći kineski tržni centar u ovom delu Evrope biti pušten u rad

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 17:17

SIMBOL SARADNJE I PRIJATELJSTVA DVE ZEMLJE Vesić najavio kada će najveći kineski tržni centar u ovom delu Evrope biti pušten u rad

Dolaskom Kineza postali smo bogatiji za nova iskustva i novu kulturu.

Najveći kineski tržni centar u ovom delu Evrope, Evroazija trejding centar, biće otvoren u maju naredne godine u Beogradu i predstavljaće simbol prijateljstva i saradnje Kine i Srbije, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na današnjoj ceremoniji povodom završetka prve faze izgradnje centra.

- Evroazija kineski centar je pri kraju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << završena je glavna konstrukcija i sam centar će biti pušten u rad u maju naredne godine. Reč je o 34.715 kvadrata. Predstavljaće najveći kineski centar u ovom delu Evrope, a osim toga govori koliko napreduju odnosi Srbije i Kine, kao i da se oni ne odnose samo na izgradnju brzih puteva i saobraćajnica - rekao je Vesić.

Ministar je podsetio da je glavni izvođač radova, odnosno investitor u izgradnji ovog tržnog, centra kineska kompanija Panda čiji je direktor pomogao Srbiji u trenutku izbijanja pandemije Kovid, što je pokazatelj jedinstva dva naroda.

- Jedan od glavnih investitora ovog TC je kineska kompanija Panda, odnosno gospodin Zou koji je vodi, i kada se desila korona, prvih 50.000 maski koje je Beograd dobio na poklon bili su od kineskih privrednika. Kinezi su postali deo našeg društva, žive ovde, njihova deca idu u naše škole, oni su naši državljani, obogatili su naše društvo, koje jeste nastalo kao miks različitih kultura i uticaja. Dolaskom Kineza postali smo bogatiji za nova iskustva i novu kulturu - rekao je ministar.

On je zaključio da će ovaj tržni centar kao i sve što se bude zajednički gradilo u Srbiji predstavljati to veliko prijateljstvo dva naroda.

Direktor Evroazija trejding centra Zou Đunvei rekao je da u Srbiji živi 5.000 Kineza i zahvalio Vladi Srbije i ambasadi Kine u Beogradu što su uvek uz njih u teškim trenucima.

- U Srbiji ima 5.000 Kineza i pre dve godine izgoreo je naš najveći centar, hvala ambasadi i Vladi Srbije što su uvek tu uz nas da rešimo probleme. Ovo je naš novi kineski tržni centar, koji će biti najnoviji, najmoderniji kineski TC na celom Balkanu. Vidimo se u maju sledeće godine na otvaranju - rekao je Đunvei.

Ceremoniji su prisustvovali i državni sekretar Mihajlo Mišić, saradnica Dušica Anđelković, predstavnici investitora, predstavnici glavnog izvođača radova, kao i predstavnici projekta i nadzora na ovom objektu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.