SDS: Vulin u Aušvicu uvreda za žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Vulin u Aušvicu uvreda za žrtve

Socijaldemokratska stranka ocenila je danas da je neprimerno i sramotno što je ministar za rad, zapošljavljanje i socijalna i boračka pitanja Aleksandra Vulin bio šef delegacije Srbije u Aušvicu na dan obeležavanja 70 godina od oslobođenja ovog koncentracionog logor.

Ta stranka je ocenila da je Vlada Srbije imala na raspolaganju predstavnike koji bi u Aušvicu govorili u skladu sa vrednostima koje zaista zastupaju.

Portparol SDS-a Konstantin Samofalov rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je sramotno da Srbiju na dan oslobođenja logora u Aušvicu predstavlja Aleksandar Vulin "koji je devedesetih godina bio podstrekivač zločina nad drugim nacijama".

"Obeležavanje sećanja na žrtve holokausta je vrednosno pitanje, a vrednosti i politika koje je zastupao Aleksandar Vulin tokom svog političkog života su upravo uvreda za te žrtve", naveo je Samofalov u pisanoj izjaci.

On je rekao da je "nedopustivo da takav čovek" predstavlja Srbiju na tom mestu i da je "bestidno što Vulin, uprkos svojim uverenjima i delima, koristi ovakve događaje u svrhu medijske samopromocije".

"Uostalom, eksploatiacija svega zarad medijske promocije je jedna od odlika ove vlade, pa s te strane ni ne čudi da im nije bio problem ni da šef delegacije u Aušvicu bude Vulin", rekao je Samofalov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.