SD-WAN: Nova generacija mreže koja rešava probleme tradicionalnih WAN mreža

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 11:57

SD-WAN: Nova generacija mreže koja rešava probleme tradicionalnih WAN mreža

Poslovni svet se neprestano menja, a sa njim se menja i tehnologija.

Kako bi se prilagodile ovim promenama, moderne kompanije zahtevaju ne samo fleksibilnost, već i interoperabilnost između korisnika, aplikacija i uređaja. Veliki broj biznisa posluje na nekoliko različitih lokacija. Tu se pojavljuju izazovi jer je potrebno sve lokacije povezati sa jednom, centralizovanom kako bi se omogućilo razmenjivanje podataka i nesmetana upotreba aplikacija.

Većina tradicionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << WAN mreža, međutim, ne može da ispuni ove zahteve. Upravo zbog toga, neophodno je obezbediti alternativna rešenja koja će zadovoljiti sve ove potrebe.

Orion telekom, kao jedan od najinovativnijih provajdera telekomunikacionih usluga u regionu, nudi SD-WAN (Software-defined Wide Area Network) rešenje. SD-WAN povezuje sve poslovne jedinice u jedinstvenu infrastrukturu, a digitalna transformacija se ostvaruje bez ugrožavanja bezbednosti podataka. Sa porastom broja SaaS (Software as a Service) aplikacija, cloud poslovanja i rada na daljinu javila se potreba za transformacijom tradicionalnih WAN mreža, a SD-WAN nudi idealno rešenje.

Šta je u suštini SD-WAN?

SD-WAN je tehnologija koja omogućava brz pristup aplikacijama bez obzira na lokaciju. Funkcioniše na principu automatizovanog rutiranja, prepoznavanja aplikacije i zadate prioritizacije. Ovo rešenje je mnogo efikasnije od tradicionalnih WAN mreža, koje su bile zasnovane na fizičkim uređajima koji, s druge strane, nisu bili u mogućnosti da se prilagode različitim zahtevima modernog poslovanja.

SD-WAN umrežavanje omogućava upravljanje svim poslovnim jedinicama iz jednog centra. Na taj način, vaše poslovanje biće mnogo fleksibilnije, a vi ćete moći da uživate u mnogim prednostima koje nudi ovaj novi način povezivanja. Najbolje od svega je što SD-WAN radi bez obzira na to koje vrste aplikacija ili uređaja koristite.

Zašto baš SD-WAN?

SD-WAN rešenje koje nudi Orion telekom donosi mnoge prednosti koje tradicionalne WAN mreže ne mogu da ponude. Koje su to najvažnije prednosti?

Centralizovano upravljanje (automatizacija) - za razliku od tradicionalnih WAN mreža, SD-WAN omogućava upravljanje sa jedne konzole koje je zasnovano na automatizaciji. To znači da se svi podaci i informacije mogu pratiti sa jednog mesta, što značajno olakšava upravljanje mrežom.

Smanjenje troškova (isplativost) - SD-WAN rešenje omogućava uštedu finansijskih sredstava zamenom skupih MPLS linkova ekonomičnim internet linkovima. Na taj način, kompanije mogu da smanje troškove poslovanja i dobiju efikasniju mrežu.

Poboljšane performanse (efikasnost) - SD-WAN omogućava korišćenje 50% manje propusnog opsega i automatsko prepoznavanje preko 5.000 aplikacija, što doprinosi povećanju performansi. Ovo je posebno važno u vremenima kada sve više aplikacija i softvera radi na cloudu.

Sigurnost - SD-WAN je razvijen na temelju sigurnosne platforme koja pruža vrhunsku zaštitu mreže. Mogućnost URL filtriranja, SSL inspekcije, primena DNS layer-a, dinamički VPN samo su neke od funkcija koje su ugrađene u ovo rešenje.

Orion telekom je vaš partner u digitalnoj transformaciji poslovanja. Prijavite se za naše SD-WAN rešenje i uverite se u sve prednosti koje ono nudi. Renomirani tim stručnjaka pomoći će vam da pronađete najbolje rešenje za vaše poslovanje i omogućiće vam sigurnost i efikasnost u svim poslovnim procesima. Popunite prijavu putem internet stranice ili pozovite na: 011 4100 764 za više informacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.